top of page
Ieškoti

Kvietimas dalyvauti ekslibrisų parodoje „EX LIBRIS. Tauragė - Lietuvos kultūros sostinė/23“

A. Čepausko dailės galerija eksponuojanti grafikos technikos darbus, siekia toliau populiarinti ir viešinti šio žanro išskirtinumą. Šie metai Tauragės istorijai reikšmingi – šiemet gautas Lietuvos kultūros sotinės vardas. Tarp daugelio būsimų renginių Tauragėje, svarbu šį įvykį įamžinti ir knygos ženkle. Organizuojama Lietuvos menininkų ekslibrisų paroda „EX LIBRIS. Tauragė - Lietuvos kultūros sostinė/23“. Kviečiame Lietuvos dailininkus sukurti originalių mažosios grafikos kūrinių ir prisidėti prie parodos įgyvendinimo. Sukurti ekslibrisai bus eksponuojami parodose, atspindės Tauragės krašto kultūrą, istoriją, asmenybes, pomėgius, miesto gyvenimą ir ateityje liks unikalia kolekcija.


Tauragė – miestas vakarų Lietuvoje, Žemaitijoje, Karšuvos žemumoje. Miesto vardas sudarytas iš žodžių tauras ir ragas. Pirmasis sandas reiškia gyvūną taurą, o antrasis – ne žvėries ragą, bet kampą, vingį, lanką prie Jūros upės. Miestas įsikūręs skalvių genties gyvenamos teritorijos pakraštyje. Tauragės geografinis centras yra tarp Kultūros rūmų ir miesto pilies. Per miestą eina automagistralė ir europinės reikšmės kelias A12 Ryga – Kaliningradas. Istoriniuose šaltiniuose randama, kad Tauragė pažymėta 1526 m. B. Vapovskio Žemaitijos žemėlapyje. Ilgus dešimtmečius būdama Rusijos imperijos ir Prūsijos, vėliau – Sovietų Sąjungos ir Vokietijos pasienio miestas, Tauragė tiesiogine prasme tapo daugelio ryškiausių Europos istorijos įvykių dalyve ir liudininke.


Per daugelį metų Tauragės miestas keitėsi, jame būta visko, ir skaudaus karo suniokojimo ir miesto atstatymo. Tad istorinių įvykių pasakoje, Tauragė tapo unikaliu miestu, nuo muziejų iki gamtos paminklų. Šiandiena Tauragė – miestas apsuptas gamtos, tarp Jūros upės kilpų, iškilių piliakalnių ir vaizdingų atodangų. Jis pilnas nuoširdžių žmonių ir jaunų šeimų, puoselėjančių kultūrą, sportą ir meną.


Parodos nuostatai čia

Nuostatai Ekslibris parodai
.docx
Download DOCX • 121KB

Organizatorių informacija

bottom of page