top of page
Ieškoti

ARTCOMPENSA 2022. Laisvė kurti. Laisvė bendrauti!


ArtCompensa meno mugė, primena, jog šiuo metu iki balandžio 30 d. vyksta paskutinis Art Compensa meno mugės dalyvių atrankos etapas: https://forms.office.com/r/Cvtq4mgiZm


ArtCompensa įvyks birželio 10 – 12 dienomis. Daugiau apie mugę: www.artcompensa.com


Ruošiantis mugei, kuri šiemet yra dedikuota Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimui, organizuojame meno projektą socialinėje erdvėje. Kviečiame visus neabejingus Ukrainos įvykiams menininkus pasidalinti savo kūryba karo akivaizdoje, prisijungti prie mugę lydinčio socialinio medijų projekto „Dar viena diena“.


Projekto organizatoriai tarptautiniu mastu siekia suburti menininkus ir per meną skleisti žinią apie Ukrainoje vykstančius įvykius, gautomis lėšomis paremti nuo karo kenčiančios šalies kūrėjus, išsaugoti ir pristatyti Ukrainos menininkų kūrybą karo akivaizdoje. Puikiai suvokdami, kokiu mastu karo metu yra naikinama kultūra, mes siekiame išsaugoti ir pristatyti Ukrainiečių kūrybą pasauliui. Šis projektas – tai Art Compensa lydintis renginys, mugės paramos davėjus jungianti platforma.


Organizatoriai kviečia išreikšti palaikymą Ukrainai siunčiant meno kūrinių miniatiūras elektroninėje versijoje. „Norime ne tik sužinoti ką kuria Ukrainos autoriai, bet ir pamatyti dabartines šalies aktualijas jų akimis. Vykstant karui, negalime aplankyti Ukrainos parodų salių ir galerijų, menininkams sudėtinga atvykti į Lietuvą. Tačiau interneto erdvė leis mums susisiekti su Ukrainoje gyvenančiais menininkais, sužinoti Ukrainos aktualijas, ir dalintis jomis su mūsų sekėjais socialiniame tinkluose „Facebook“, „Instagram“, „Linkedin“. Nuoširdžiai tikime, kad tarpusavio bendradarbiavimas įmanomas net sudėtingiausiomis aplinkybėmis“ – sakė projekto idėjos autorius menotyrininkas Ignas Kazakevičius.

Šiuo metu Ukrainos menininkai internetu siunčia meno kūrinius: piešinius, fotografijas ir grafinio dizaino kūrinius, kitus artefaktus. Projekto DAR VIENA DIENA kulminacija įvyks meno mugėje „ArtCompensa`22“ birželio 10 – 12 dienomis Vilniuje, Compensa koncertų salėje. Šiam projektui sukurti ukrainiečių ir kitų šalių autorių darbai mugės metu bus eksponuojami ir parduodami atskirame stende. Primename, kad nėra „ČIA“ ar „TEN“. Yra tik DAR VIENA DIENA, kurią išgyvename visi kartu!


Šiuo metu iki balandžio 30 d. vyksta Art Compensa meno mugės dalyvių atranka : https://forms.office.com/r/Cvtq4mgiZm


Daugiau informacijos apie projektą:


Kontaktai:


Artcompensa meno mugės vadovas

Ignas Kazakevičius, tel.: +370 612 42131


Artcompensa administracija

Gabija Lydytė, tel: +370 686 67047


Projekto partneriai:

Lietuvos dailininkų sąjunga:

bottom of page