top of page
Ieškoti

Lietuvos dailininkų sąjungos metų kūrybos apdovanojimų AUKSO MŪZA laureatų paroda


Vilniaus rotušėje spalio 5-29 d. veiks Lietuvos dailininkų sąjungos metų kūrybos apdovanojimų AUKSO MŪZA laureatų paroda


Parodos pristatymas – spalio 12 d. 18 val.


2022 m. spalio 5 d. Vilniaus miesto rotušės erdvėse pradeda veikti Lietuvos dailininkų sąjungos svarbiausių metų apdovanojimų savo nariams už kūrybos pasiekimus 2022 m. laureatų – keramikės Eglės Einikytės-Narkevičienės, grafikės Ievos Babilaitės-Ibelgauptienės bei tapytojo Prano Griušio – jungtinė paroda.


Įsteigti 2001 m. LDS narių apdovanojimai „Aukso mūza / Aukso ženkliukas“ laikomi vienu reikšmingiausių organizacijos renginių ir vyksta kasmet, minint Lietuvos dailininkų sąjungos įkūrimo sukaktį. Paroda „Aukso mūza“ – jau tradicija tapęs solidus produktyviausių, kūrybiškiausių ir kūrybos meistriškumo aukštumas pasiekusių Lietuvos menininkų pristatymas. Iki šiol išdalinta 71 apdovanojimas.


Paroda „Aukso mūza“ sudaryta iš trijų dalių: kolekcijos „Atspindžiai“, kurioje džiugins Eglės Einikytės-Narkevičienės naujausių įspūdingų keraminių skulptūrų estetika, specialiai rotušės erdvei ruošiamos kolekcijos „Bežodės formos“, kurioje Ieva Babilaitė-Ibelgauptienė prisistatys vaizdažodiniais pavidalais, ir tapybos kolekcijos „Miestas savyje“, kuri apibendrina filosofija persmelktą Prano Griušio urbanistinę viziją.


Eglė Einikytė-Narkevičienė, savo kūryboje besileidžianti į individo, jo patirčių ir sąveikos su aplinka labirintus, parodoje aktualizuos asmeniškai išgyventus pojūčius ir apmąstymus kiekvieno kūrinio atsiradimo metu, artikuliuodama juos akmens masės skulptūrose bei fotografijose ant tentų. Tuo tarpu Ieva Babilaitė-Ibelgauptienė pagrindine savo kūrybos ašimi laiko iliustraciją. Kaskart autorės iliustracijos ne tik perteikia tekstą ar jį pratęsia, papildo, bet ir veikia kaip savarankiški kūriniai – vaizdai, pasakojantys savas istorijas. Pranas Griušys parodoje pristatys tapybos darbus, kuriuose, atsispirdamas nuo tokių mąstytojų kaip Imanuelis Kantas bei Artūras Šopenhaueris apmąstymų apie „daiktą savyje“, formuos savitą miesto vaizdinių interpretaciją.

Spalio 12 d., trečiadienį, 18 val. kviečiame į parodos pristatymą ir susitikimą su menininkais.


Paroda veiks iki spalio 29 d.


Parodą organizuoja: Lietuvos dailininkų sąjunga.

Pristatomi menininkai: Eglė Einikytė-Narkevičienė, Ieva Babilaitė-Ibelgauptienė, Pranas Griušys.

Finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, asociacija LATGA.

Projekto partneriai: Vilniaus rotušė, LRT.


Daugiau informacijos apie parodas suteiks ir į kilusius klausimus atsakys:

Patricija Poderytė, projektų vadovė

El. p. patricija@vilniausrotuse.lt; tel. 8 616 25996

bottom of page