top of page
Ieškoti

INA BUDRYTĖ – Tapybos paroda „Atspindžio tikrovė“



Ina Budrytė. Atspindys žino paslaptį. Drobė, aliejus 70x100 cm. 2023

SUSITIKIMAS SU PARODOS AUTORE INA BUDRYTE – Tapybos paroda „Atspindžio tikrovė“


Kovo 23 d., šeštadienį, 12 val. THE ROOM galerijoje (Polocko g. 17, Vilnius) vyks susitikimas su tapybos parodos „Atspindžio tikrovė“ autore Ina Budryte.

Maloniai kviečiame!

 

Ina Budrytė apie parodą:

„Vaizdas per langą matytas begalę kartų – vis tie patys stogai ir stogeliai, parėmę horizontą, pašiauštos medžių šakos, kartais temstant susilieja į vieną siluetą dangaus fone, kartais pabyra detalėmis, briaunos sublizga vienaip ar kitaip debesų fone ar raudono saulėlydžio apšviestos – ypač išraiškingas mėnulio šviesoje. Galėčiau nutapyti ar nupiešti, bet ne, nufotografuoju, įdedu į feisbuką, kad ir kiti pasigrožėtų. Nukreipiu žvilgsnį į vaizduotę. Čia vaizdai kaskart vis kiti, reikia įsižiūrėti, atsirinkti, vaizdų tėkmėje sustabdyti pavidalą ar prisiminimo fragmentą, sužadinusį naują mintį, nupiešti ją ar nutapyti. Tuomet įkelti į instagramą ar surengti parodą, kad ir kiti pamatytų.

Parodoje pristatau kelių paskutinių metų darbus. Pamėgau mažą formatą, kuris leidžia greitai perkelti vaizduotės upėje sužvejotą vaizdą ant kartono skiautės ir vėl užmetus meškerę traukti naują netikėtą laimikį. Paveikslas yra atspindys tikrovės atspindžių, sukauptų vaizduotės saugyklose.“

 

Ina Budrytė. Staliukas. Kartonas, aliejus 22x15,5 cm. 2023

Ina Budrytė (g. 1957) – tapytoja, lieja akvareles, piešia. 1977–1982 m. studijavo Vilniaus Dailės institute, įgijo monumentaliosios tapybos specialybę. Nuo 1988 m. Lietuvos dailininkų sąjungos narė. Surengė virš 30 personalinių parodų, dalyvavo daugelyje grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje, daugelio plenerų dalyvė. 2010 m. I. Budrytei paskirtas Grand prix akvarelės bienalėje „Baltijos tiltai“. I. Budrytė yra sukūrusi monumentaliosios tapybos darbų – freskas Vilniaus universitetinėje ligoninėje ir Antakalnio poliklinikoje. Autorės darbų yra MO muziejaus Vilniuje kolekcijoje, privačiose Lietuvos ir užsienio kolekcijose.

 

Paroda vyks iki 2024 m. balandžio 6 d.

 

Rėmėjai: Vilniaus m. savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba

 

Parodos trukmė: 2024 02 01 – 2024 04 06

Lankymas nemokamas.

 

bottom of page