top of page
Ieškoti

Lilijos Valatkienės paroda „Muzikinis - tapybinis pastišas“ Lentvario kultūros centre


Dailininkė, fotomenininkė, žurnalistė, Lietuvos žurnalistų ir Lietuvos dailininkų sąjungų narė Lilija Valatkienė yra tarpdisciplininio meno atstovė, Trakai – Lietuvos kultūros sostinė 2020 ambasadorė.


Lentvario kultūros centre vasario 1 d. 18 val. įvyks parodos „Muzikinis - tapybinis pastišas“ atidarymas ir kūrybos vakaras.


Paroda veiks iki kovo 31 dienos.


„Tapyboje metaforų kalba skatina žiūrovų vaizduotę, o mane intriguoja paties kūrybinio akto spontaniškumas. Aš visiškai „pasileidžiu į lankas“, eksperimentuodama peržengiu visas ribas ir kuriu savo laiko tėkmės estetiką, kurioje atsiskleidžia mano reflektuojama tema.


Paroda „Muzikinis - tapybinis pastišas“, tai desertas Jūsų sielai išlaisvinti iš žiemos sąstingio. Stilistinė muzikos imitacija mano drobėse sudaryta iš kūrinių, įkvėpusių intuityviai tapybai.

Garsais ir jausmais apipinti motyvai energingai, dinamiškai sugula į drobę, padiktuoja pagrindinius paveikslo komponavimo principus ir individualų tapybos be teptuko stilių. Mėgaukitės ir duokite sau visišką interpretacijos laisvę!“, - ragina Lilija Valatkienė.


Lilija Valatkienė yra surengusi per 33 asmenines fotografijos bei tapybos parodas Lietuvoje ir užsienyje. Jos kūrinių įsigijęs Panevėžio Stasio Eidrigevičiaus Meno centras, Vilniaus miesto muziejus, privačios meno galerijos, Lietuvos, Lenkijos, Šveicarijos, Škotijos, Australijos meno mėgėjai. Savo kūryboje ji naudoja platų raiškos spektrą – fotografijos, objekto, instaliacijos, foto tapybos ir savo autorinę tapybos techniką.



Susiję įrašai

Rodyti viską
bottom of page