top of page
Ieškoti

Nacionalinėje dailės galerijoje – tarptautinė mokslinė konferencija „Migracija-menas-muziejus“


2022 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienį, 09.00–18.00 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius) vyks tarptautinė mokslinė konferencija „Migracija-menas-muziejus“.


Renginyje dalyvaus įvairių kultūros ir meno sričių tyrėjai iš Lenkijos, Latvijos, Estijos, Vokietijos, Prancūzijos, Ukrainos, JAV ir Lietuvos. Jie diskutuos XX–XXI a. migracijos patirčių, jų refleksijų ir įmuziejinimo klausimais, dalysis savo įžvalgomis ir tyrimų rezultatais.


Tarptautinėje mokslinėje konferencijoje siekiama atskleisti įvairius požiūrius į diasporos dailę, aptarti (e)/(i)migruojančio meno procesus, taip pat kūrėjų, kūrinių ir idėjų migraciją, keliančią svarbius socialinius, politinius išlikimo ir integravimosi klausimus. Mokslinei diskusijai aktualios kolektyvinės ir asmeninės patirtys, retrospektyvus ir šiuolaikinis diskursai. Problematika svarbi apmąstant migracijos procesą ir istoriškai, ir jam tapus masiniu šių dienų reiškiniu.


Pranešimai bus skaitomi lietuvių ir anglų kalbomis su sinchroniniu vertimu. Dalis pranešėjų dalyvaus nuotoliniu būdu, bus daromas konferencijos įrašas.



Organizatoriai: Lietuvos nacionalinis dailės muziejus, Vytauto Kasiulio dailės muziejus, Vilniaus dailės akademijos Dailėtyros institutas


Partneriai: Lietuvos kultūros institutas, Pasaulio lietuvių bendruomenė, Lietuvos Respublikos ambasada Vokietijos Federacinėje Respublikoje


Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba

bottom of page