top of page
Ieškoti

Panevėžio miesto dailės galerija kviečia į konferenciją „Keramikos tradicija ir šiandiena“

Panevėžio miesto dailės galerija gegužės 10–11 dienomis kviečia į Tarptautinę konferenciją „Keramikos tradicija ir šiandiena“. Tai renginys, pratęsiantis XXIII Panevėžio tarptautinį keramikos simpoziumą.


Pirmoji konferencijos dalis – mokslinė, joje pranešimus skaitys menotyrininkė Aurelija Seilienė (Panevėžio miesto dailės galerija), doc. dr. Inese Sirica (Latvijos dailės akademija), doc. Rasa Justaitė-Gecevičienė (Vilniaus dailės akademija), doc. Līga Skarina (Latvijos dailės akademija).

Gegužės 10-osios vakare – keramikų Vilijos ir Osvaldo Balčiūnų visą dieną degtos keraminės ugnies skulptūros „Stichijos” atidengimas.

Antrąją konferencijos dieną bus kviečiama visus prisiliesti prie molio jau savomis rankomis ir išbandyti tradicinius keramikos lipdymo būdus su galerijos edukacijos specialistais Egle Čibinskiene, Eugenijumi Čibinsku ir Artūru Stančiku. Vaikams ir jaunimui skirtose kūrybinėse animacijos dirbtuvėse animatorius ir režisierius Antanas Skučas (Vilniaus dailės akademija) eksperimentuos jungdamas molį su išmaniosiomis technologijomis.

Konferencija skirta tiek menininkams, menotyrininkams, tiek ir plačiajai visuomenei.

Adresas: Panevėžio miesto dailės galerija, Respublikos g. 3, Panevėžys



Susiję įrašai

Rodyti viską
bottom of page