top of page
Ieškoti

Performansas „Trys viename: jausminga antiformalistinė ateitis“


Kultūros naktys tęsiasi Arkoje! Birželio 20 d., antradienį, 21 val. kviečiame į portugalų menininko Pablo Alvez (JK/PT) performatyvų vyksmą galerijoje.


Pagal dabar nebeegzistuojančią postmodernistinę paradigmą, Feral ir Friedas pasisakė už laikiną netikėjimo sustabdymą. Visų pirma, Feral teigė, kad anapus teatro pasaulis turėtų grįžti į normalybę, o teatras turėtų būti atskirtas nuo realaus gyvenimo, palikdamas jį nesuteptą. Dėl to jis negali virsti cirku.


Šiais laikais jau mąstome kitaip. Ir svarbiausia, kad jaučiamės kitaip. Buvimas jungtyje reiškia kontaktą tarp mūsų. Cirkas nėra nešvarus, arba tiksliau, jis kaip tik yra nešvarus tiek, kad mums reikėtų juo susitepti.


Pirmą kartą Lietuvoje portugalų menininkas Pablo Alvez - Artinprocess kviečia auditoriją trijų savo performansų dalijimuisi ta pačia erdve ir trukme: tyrimu „Phénoménologie de l’Éros“, kuris buvo pradėtas Point Ephemere (Paryžiuje) ir vystytas Kanal Centre Pompidou (Briuselyje), kūriniu „Scaffold of the Spectacle“, kurio premjera vyko Là Base (Helsinkyje); ir projektu „For a post-history of performance art“, kuris buvo pristatytas Centro Galego de Arte Contemporânea (Santjago de Komposteloje). Menininkas provokuoja – „Sudie puritonai, tegyvuoja nešvankybė!“


Pablo Alvez Artinprocess (JK/PT) yra instaliacijų ir performanso meno menininkas-tyrėjas. Jis įgijęs mokslų daktaro laipsnį ir dalyvauja praktinės doktorantūros studijose, kur nagrinėja ryšį tarp Levino etikos ir performanso meno. Turi didelę dėstymo universitete bei performanso meno mokymo patirtį. Daugiausia dėmesio menininkas skiria performanso kaip tyrimo ir performanso filosofijos metodologiniams aspektams. Jo performatyvūs vyksmai „Phénoménologie de l’Éros“ (2019) ir „Scaffold of the Spectacle“ (2022) buvo apdovanoti Portugalijos Programa Gulbenkian Cultura programoje.


Mąstymą Pablo Alvez naudoja kaip strategiją, sustabdančią patį mąstymą. Jis dažnai trikdo savo paties pasirodymus, todėl jie lieka kūrybos procese, nepastovūs, nebaigti, bekompromisiai, netinkami parduoti ir (iš dalies) nepatenkinantys. Todėl visuomet geidžiami.

bottom of page