top of page
Ieškoti

Personalinė Algimanto Patamsio keramikos darbų paroda „Paslaptys“


„Kūryboje bandau atskleisti kelią į gamtos ir dvasios harmoniją. Visatos ir amato paslaptys man yra gyvenimo ir kūrybos stimuliatorius, atskleidžiantis būties prasmę. Nuolatiniai formos ir glazūros ieškojimai žadina vaizduotę ir leidžia kurti visiškai naują tikrovę“.


Kūrinių paviršiuje galima įžvelgti galaktikų spiečius, danguje įsižiebusias žvaigždes, retus brangakmenius ar snaigių vėrinius, pereinančius į sudėtingus gėlių raštus. Visa tai pasiekiama, naudojant kristalinės glazūros technologiją.


Kūrėjo darbai reflektuoja harmoniją su gamta: matomi gamtos objektai, išreikšti nežemiškų augalų pavidalu. Keramiko darbuose išlaikyta pusiausvyra tarp postūmį suteikusio gamtos motyvo ir savitos interpretacijos. „Veidrodinis, kristalais padengtų kūrinių paviršius – tai kūrybos ir chemijos dermės rezultatas“, – taip keramikas Algimantas Patamsis apibūdina savo kūrinius. Charakteringose dirbinių formose, jų paviršiaus įvairiaspalvėje dangoje išaugintų kristalų ornamentikoje, matome daugybę skirtingų atspindžių, kurie tarsi nukelia mus į kitokią tikrovę, esančią už šio pasaulio ribų.


APIE AUTORIŲ


Algimantas Patamsis 1979 m. baigė keramikos studijas Lietuvos valstybiniame dailės institute (dabar Vilniaus dailės akademija). Nuo 1979 m. dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje. Nuo 1985 m. yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys. Jis – vienas tų retų šiuolaikinių keramikų, dekoruojančių savo kūrinius kristaline glazūra. Vienas iš nedaugelio pasaulyje, kur priskaičiuojama iki kelių šimtų „kristalo alchemikų“. Parodose pradėjęs dalyvauti nuo 1979 m. savo unikalius kūrinius pristatęs meno žinovams bei gerbėjams tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, šiandien A. Patamsis yra vertinamas kaip vienas geriausių keramikos technologijų žinovų ir kaip savitas menininkas. 2005 m. keramikas su savo darbais dalyvavo pirmojoje tarptautinėje kristalinių glazūrų parodoje „Crystallines 2005“, vykusioje Prancūzijoje, Vallauris mieste. 2013 m. – tarptautinio kongreso „Crystallines 2013“ parodoje Ispanijoje, La Bisbal d Emporda mieste.


Organizatorių informacija

bottom of page