top of page
Ieškoti

Tapybos darbų konkursas KAUNO PEIZAŽAI




Sako, kad menininkai pastebi detales, kurių paprastai neįžvelgtų kiti. Gyvendami greitai besivystančiame pasaulyje, kartais pamirštame sustoti akimirkai ir atkreipti dėmesį į tai, ką turime. Augdami ir tobulėdami, pastebime, kaip pasikeičia ir aplinka, kuri mus supa. Atėjus žiemos sezonui į gimtąjį miestą, nepastebime, kaip jis gali pakeisti įprastus Kauno peizažus. Kiekvienas mikrorajonas pamažu keičia savo veidą – nuo Šančių ir Aleksoto iki Šilainių ar Žaliakalnio. „Kauno peizažai“ – projektas, tapęs jau tradicija, kviečia pasižvalgyti po miesto detales drobėse ir atrasti grožį net tamsiausioje gatvėje, šviečiant vienam žibintui. Tai puikus būdas prisiminti, kaip kiekvienas mūsų miesto kampelis gali pasikeisti ir atskleisti savo unikalumą skirtingų sezonų metu.


Parodos metu lankytojai kviečiami balsuoti už jų mėgstamiausią kūrinį ir išrinkti nugalėtoją. Tuo pačiu, Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus sudaryta komisija savo ruožtu atrinks geriausią darbą, kuris bus įvertintas specialiu prizu.


Balsuoti kviečiame lapelyje pažymėjus patikusio darbo autorių, darbo pavadinimą ir įmetę pasirinkimą į šalia esančią dėžutę. Taip pat savo nuomonę galite išreikšti ir LDS Kauno skyriaus „Facebook“ paskyroje. Daugiausia balsų surinkęs paveikslas, bus paskelbtas nugalėtoju.

Dalyvauja: Aistė Ramūnaitė, Laima Jonynaitė Giedraitienė, Rebeka Bruder, Virginija Ridikaitė Laužadienė, Matilda Kalvaitytė, Marija Rastenienė, Giedrė Mačiulaitytė, Daiva Šlajienė, Valentinas Varnas, Janina Celiešienė, Eglė Colucci, Peeter Krosmann, Violeta Latvytė Narbutienė, Violeta Židonytė, Pranas Griušys, Gintarė Maskaliūnienė, Ramunė Staškevičiūtė, Valerija Medelinskienė, Rita Kišonienė, Audronė Unikauskienė, Vidmantas Valentas, Milda Valentienė.


Parodą aplankyti galite nuo gruodžio 11 d. iki 2024 m. sausio 7 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje, E. Ožeškienės g., 12. Ne koncerto metu įėjimas į parodą iš kiemo pusės.

bottom of page