top of page
Ieškoti

Kvietimas menininkams dalyvauti aukcione „Kova iki pergalės“ paramedikams Ukrainos fronte paremti


Beveik 650 dienų drąsūs Ukrainos žmonės kasdien kovoja fronte už mūsų visų laisvę. Už šią kovą jie moka savo gyvybėmis, kurias fronto linijoje ne visada pavyksta išgelbėti – taip pat ir dėl medicinės įrangos, transporto, kitų būtinų priemonių trūkumo.


Tad kartu su organizacija „Blue/Yellow“ kviečiame Jus tiesiogiai prisidėti gelbstint karių gyvybes fronte – paskirti savo kūrinį (ar kūrinius) labdaringam meno darbų aukcionui, kurio metu didžioji surinktų lėšų dalis bus skirta fronte būtinų medicinos priemonių ir įrangos įsigijimui.


Paramos perdavimą fronto paramedikams užtikrins „Blue/Yellow“, bendradarbiaujant su lenkų savanorių paramedikų organizacija Ukrainoje „Awangarda“. „Awangarda“ savanorių komanda, glaudžiai bendradarbiaujanti su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis, š.m. lapkritį Lenkijos Prezidento buvo apdovanota ordino „Už drąsą ir pasiaukojimą“ medaliu. Daugiau vaizdų iš Ukrainos fronto medikų kasdienybės: paspaudus šią nuorodą.


Parodykime, jog Lietuva ir Lenkija vieningai palaiko Ukrainą: mūsų bendra kryptis - Pergalė.


Aukciono data: 2023 m. gruodžio 8 d. (penktadienis) 17-21val.


Vieta: Lietuvos dailininkų sąjungos Parodų salė, Vokiečių g. 4.


Aukciono vedėjai: Edmundas Jakilaitis, LDS pirmininkė Eglė Ganda Bogdanienė.


Sveikinimo žodžiai: Jonas Ohman (Blue/Yellow), Petras Auštrevičius, Europos Parlamento narys, organizacijos „Awangarda“ atstovė.

Organizatoriai: Europos Parlamento nario Petro Auštrevičiaus biuras ir Lietuvos dailininkų sąjunga.


DALYVAVIMO AUKCIONE SĄLYGOS


Savo kūrinį (ar kūrinius) menininkai kviečiami atiduoti aukcionui nuo lapkričio 21 d. iki gruodžio 1 d. pristatant darbą į Lietuvos dailininkų sąjungos būstinę, adresu Vokiečių g. 4, Vilnius 01130, darbo valandomis: Pirmadienį-ketvirtadienį 9.00-17.30 val. (pietų pertrauka 12.00-13.00 val.), penktadienį 9.00-15.00 val. (pietų pertrauka 12.00-13.00 val.).


Su kiekvienu autoriumi bus pasirašoma sutartis, pagal kurią, pardavus kūrinį, 30 proc. nuo galutinės parduoto kūrinio kainos atiteks menininkui, kita dalis, bus paaukota labdarai. Pradinė kaina bus nustatoma atsižvelgiant į autoriaus rekomendaciją.


Darbų skaičius nuo autoriaus neribojamas.


Aukcionas


Nuo 2023 m. gruodžio 1 d. aukciono darbai bus viešai prieinami visuomenei susipažinti LDS Parodų salėje.


Aukcionas vyks gruodžio 8 d.: nuo 17 val. aukciono dalyviai bus kviečiami susipažinti su aukciono darbais. Oficiali aukciono pradžia: 18 val.


Paramos naudojimas ir perdavimas


Meno kūrinių pirkėjai už įsigytus darbus atsiskaitys su Lietuvos dailininkų sąjunga. Nuo kiekvieno parduoto kūrinio atskaičius 30 proc. autoriaus honoraro, likusi suma bus pervesta organizacijai „Blue/Yellow“.


Daugiau informacijos


Dėl kūrinių atrankos ir kriterijų:


Raimondas Savickas

El. paštas: savickasgallery@gmail.com

Tel. 869963522


Dėl kūrinių pristatymo:


Rasa Jundulaitė

Dailininkų sąjungos koordinatorė

info@ldsajunga.lt

+370 5 2622557


Bendri aukciono klausimai:


Koordinatorė:

Laura Tatarėlytė Europos Parlamento nario Petro Auštrevičiaus biuras

Tel. +370 672 27095

bottom of page