top of page
Ieškoti

LDS ir VDA bendradarbiavimas


© ELENA KANARSKAITĖ

2023 m. pirmą kartą LDS ir VDA istorijoje visos Vilniaus skyriaus LDS galerijos birželio mėnesio pradžioje perleistos VDA absolventų baigiamųjų, kūrybinių projektų pristatymui, kuriuos konkurso keliu atrinko galerijų vadovai ir kuratoriai.


Bendradarbiavimu nuoširdžiai džiaugiamės, parodos dalinai remiamos, studentai turėjo galimybę pilnumoje įgyvendinti savo kūrybinius sumanymus. Susidurti su parodos, kaip vizualaus meno sklaidos modelio, organizavimo iššūkiais Mums tai buvo puiki proga padirbėti kartu ir išmėginti naujus bendradarbiavimo modelius. Tikimės, kad šios parodos yra įdomios ne tik nuolatiniams LDS galerijų lankytojams, tačiau taip pat ir apčiuopiamai prisidės prie šių menininkų tolimesnio kūrybinio kelio. Jaunos kartos atėjimas į LDS užtikrina organizacijos gyvybingumą ir tęstinumą.


Galerijoje „Arka“ pristatomi Tapybos ir Scenografijos programų absolventų darbai.

Tapybos programos studentai:


Mantas Platūkis, savo darbuose nagrinėjantis politikos, kolektyvinės pasąmonės klausimus (dėst. doc. dr. Eglė Ulčickaitė).


Natalija Berežnova vizualiom priemonėm analizuoja apleistumą kaip psichologinę žmogaus būseną (dėst. lekt. Vita Opolskytė).


Liucija Pačkauskaitė tapybiškai poetizuoja gamtos, buities objektus (dėst. prof. Arvydas Šaltenis).

Scenografijos studentės Karolina Klimavičiūtė (dėst. prof. Elena Virginija Idzelytė Dautartienė) ir Julija Ciurupa (dėst. prof. Elena Virginija Idzelytė Dautartienė) pristato F. Kafkos ir V. A. Mocarto kūrybos scenografines interpretacijas.


Birželio 16 d. galerija dalyvauja "Kultūros nakties" programoje ir parodą kviečia lankyti iki 22 val.


Dailininkų sąjungos galerijoje Tapybos programos diplomantas Emilis Šeputis (dėst. lekt. Vita Opolskytė) – pristato solo parodą „MUST BE DEEP“ – biblijinių motyvų alegorijas ir anomalijas, interpretuojant viduramžių rankraščių ir kortų iliustracijas, verčiančias apmąstyti laiko tėkmės kontekste kintančias reikšmes.

© JULIUS BLAŽYS

Dailininkų sąjungos projektų erdvėje Vizualiųjų komunikacijų dizaino programos magistrantas JULIUS BLAŽYS (Robertas Jucaitis ir Rūta Mickienė) demonstruoja interaktyvų objektą MNPLT, ironiškai perteikiantį virtualaus pasaulio apgaules ir įtraukumą, analizuojantį etikos klausimus.

ELENA KANARSKAITĖ (Marius Žalneravičius, Kristė Kibildytė-Klimienė) provokuojančioje meninėje instaliacijoje “Geismo mašina” aktualizuoja žmonių susvetimėjimo ir individualybės nykimo aspektus.


VGMC galerijoje „Kairė-dešinė“ eksponuojami Grafikos programos bakalaurių Marijos Gabrielės Karputės, Augustės Verikaitės, Matilde Solgaard Utsen darbai. Tai - projekto „Jauna / Nauja grafika“ dalis. Parodą kuruoja VDA Grafikos katedros lektorė, grafikė Elena Grudzinskaitė.

Šv. Jono g. galerijoje „Medūza“ atidarytos Skulptūros absolvenčių Aurelijos Bulaukaitės ir Ievos Rižės personalinės parodos. Ieva video darbe meditavyviai apmąsto laiko tėkmę. Aurelija kviečia pažinti Z kartai būdingas gyvenimo virtualybėje jausenas.


Pamėnkalnio galerijoje pristatomas skulptūros katedros BA studentės Emilijos Filipenkovaitės kūrinys MASTERCLASS. Trukmė: birželio 5 d., pirmadienis (viena diena). Pasirodymai: 16 val. (gynimas), 18 val. (atviras publikai).

LDS informacija

留言


bottom of page