top of page
Ieškoti

LDS pirmininkei prof. Eglei Gandai Bogdanienei Boras Universitete suteiktas garbės daktaro vardas!


Lietuvos dailininkų sąjungos pirmininkei prof. Eglei Gandai Bogdanienei Boras Universitete (Švedija) suteiktas Menų srities garbės daktaro vardas už pasiekimus tekstilės meno ir dizaino srityje!


Gegužės 11 d. (ketvirtadienį) 18 val. kviečiame į LDS projektų erdvę (Vokiečių g. 2, Vilnius), dalyvauti atviroje Eglės Gandos Bogdanienės paskaitoje „Tekstilė, kuri keičia“, skirtoje pristatyti menininkės kūrybines strategijas.


„Kai prieš dešimt metų pirmą kartą lankiausi Europos tekstilės meno ir dizaino Mekoje Boras universitete Švedijoje, net nesvajojau, kad gali nutikti tai, kas nutiko šių metų balandžio 5 d.


Iškilmingoje Boras Universiteto ceremonijoje man buvo suteiktas Menų srities garbės daktaro vardas už pasiekimus tekstilės meno ir dizaino srityje; su tradicinėmis regalijomis – skrybėle, auksiniu žiedu ir į odinę tūtą suvyniotu diplomu.


Dėkoju visiems, kas prisidėjo prie šio įvykio, o ypač puikiai kolegei ir dizainerei Jolantai Vazalinskienei, ArcInTex tinklo ir tarptautinės doktorantūros programos kolegoms Lars Hallnas, Agneta Nordung Andersson, Delia Dumitrescu, Marjan Kooroshnia, VDA Tekstilės katedros kolegoms ir Akademijai, atverenčiai kelius profesiniam tobulėjimui“.


Eglė Ganda Bogdanienė


Daugiau informacijos čia:

bottom of page