top of page
Ieškoti

Galerijoje S_IN atidaroma Slaptųjų piešėjų draugijos XII paroda


Penktadienį, kovo 3 dieną, 17 valandą, LDS Šiaulių skyriaus galerijoje S_IN, Aušros al. 41, atidaroma Slaptųjų piešėjų draugijos XII paroda.

Jau daugiau kaip dvidešimt metų grupė profesionalių menininkų kas savaitę piešia modelius iš natūros, gyvai. Iš pradžių tai buvo savitikslis piešimo įgūdžių tobulinimas, ir tik po dešimties bendros veiklos metų buvo surengta pirmoji tokių piešinių paroda.


SPD (Slaptoji piešėjų draugija) piešia ir rengia pasirodymus Lietuvos dailininkų sąjungoje, Vilniuje. Esame dėkingi už prieglobstį ir kartą per metus paruošiame naujausių darbų ekspoziciją. Kasmetinės parodos – peržiūros tapo tradicija, daugėjo piešėjų, didėjo žiūrovų būrys. Jausdami augantį susidomėjimą figūratyvaus piešinio menu, mes išleidome antrą klajojančią po Lietuvos miestus parodą. Ji supažindins su SPD Panevėžio, Šiaulių ir Klaipėdos meno mylėtojus.

Šią 12 – ąją piešinių parodą gali aplankyti kiekvienas, bet skirta ji ne visiems. Tik tiems, kurie nėra iškritę iš Europos dailės konteksto ir supranta piešinio iš natūros reikšmę ir įpatumus. Apnuoginto žmogaus piešimas – atskiras skyrius meno istorijoje, susijęs su nuolatine kova dėl menininko teisės laisvai kurti ir viešinti savo kūrybą.


Parodos kuratorė Liuda Stankevičienė.

Paroda veiks iki balandžio 7 dienos.


bottom of page