top of page
Ieškoti

GALERIJOJE XX sausio 11 – 31 dienomis vyksta Ūlos Gečaitės tapybos paroda „Oras~oras“


Violetas / purpuras ‒ atšaldyta mėlynu raudona, trumpiausias matomos bangos ilgis, aukščiausias matomos bangos dažnis, sveikai dozuojant ‒ persikėlimas į pakylėjimo, pakibimo, ištirpimo, tapatumo praradimo, sulėtėjusio kvėpavimo būsenas.

2021 03 27, iš dienoraščio.


Einu įkvėpti g r y n o o r o. Einu „sustabdyti“ pasaulio, išmokti nedaryti, perkrauti vidinę navigaciją. Keliauju ieškoti adresų, kur gyvena tyla, savo jėgos vietų. Einu gamtos tikrumą prisileisti arčiau, tyrinėti jos išdaigas, surinkti kintančių spalvų patirtis, susiderinti su atsitiktinumais. Mokausi užsibūti, įsijausti, įsižiūrėti. Laikas išsklaido žvilgsnį leidžia pastebėti tai, kas „užmetus akį“ praslystų kaip nebūta. Stebiu (stebiuosi), kaip po šių kelionių spalva išsigrynina atmintyje, išsilaisvina iš formos, viename vaizde susisluoksniuoja daugybė laikinumų. Fone skamba kondensuoto jausmo atmintis. Kokios spalvos šiandien mano rytas?


Kūrybinėse praktikose dokumentuoju asmeninį laiką kismo akivaizdoje, naudojuosi spalvų lauko tapyba ir instaliacijomis. Pagrindinį dėmesį skiriu spalvos ir jausmo, laiko ir krypties sintezei. Renkuosi lėtą nuoseklų procesą, lengvą lesiruotą tapybą, Fi formatus. Popieriaus ar drobės paviršiuje kuriu efemeriškų gamtos reiškinių atspindžius. Per vidines ir išorines būsenas tiriu trumpųjų bangų aukšto dažnio spalvas. Lakoniška abstrakčia forma kuriu spalvotus langus į jaudulio, slenksčio ir tylos zonas.



Parodoje O r a s ~ o r a s kviečiu patyrinėti, kokias būsenas sukelia koncentruoti trumpųjų bangų diapazono spalvų laukai.


ula.gecaite@gmail.com

instagram.com/ula.gecaite

ulagecaite.weebly.com

bottom of page