top of page
Ieškoti

Gedimino Akstino kūrybos paroda „Noriu namo“


Gediminas Akstinas. BE PAVADINIMO, 2006, akvarelė

Balandžio 4 d., antradienį, 18 val. Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1, Vilnius) atidaroma skulptoriaus, konceptualaus meno kūrėjo Gedimino Akstino kūrybos paroda „Noriu namo“. Parodoje eksponuojami nauji arba iki šiol nerodyti menininko darbai.


„Mes dažnai keliaujam kartu, be spaudimo, mintyse iškyla sulčių stiklinė, kuri pati į save subėgo, mes klausom muzikos, kurios prieš tai drauge negirdėjom ir žiūrim akvareles, į kurias niekada iki šiol kartu nežiūrėjom.


Pasaulyje daug visokių upių: didelių, mažų, sraunių, skaidrių, žalsvų, rudų, melsvų, juodų. Yra keliai, gatvės ir greitkeliai, griūnantys muziejai bei namai, sugriuvę ir naujai pastatyti, tamsūs ežerai, į kurių dugnus daug visko sukritę, ir mes apie tai beveik niekad nesužinosim. Akys, pripratusios prie jomis tekančio ir judančio vaizdo, judančio užvestos mašinos variklio tempu į įvairius užkampius, įstaigas. Neįžvelgiamame ežero dugne stūkso daugybė pasaulio. Mano irklas jo neužkliudo, tik sukelia vandens raibuliavimą. Jame visuma – kaip slidi žuvis, vos tik suspaudus jos pilvą, kitą sekundę siaurėjančią papilvę, trumpiau nei akimirką palaikius uodegos glotnų galiuką, ploniausią žuvies dalį, ranka lieka laisva makaluotis vandenyje.


Lentynėlių nesuprast taip pat yra gerai. Jų laikas lengvas ir trapus kaip seni dalykai. Parodoj yra kelios beveik tuščios spintelės-dėžės, jų erdvėje yra išėjimas.


Pãskui dramblių melsvus užpakalius ir mėlynojo kopūsto ausis judesyje mėlynasis kopūstas didžialapis augalas jaunas variklis variklis trapūs ir seni dalykai tamsūs ežerai pasaulio upės“


(Elena Narbutaitė).


Kokonas, Išnaros, Mokiniai, Nadsat, Nusirengę Kalnai, Alanta, A. Tumėno gatvė, Lentynėlės, Lentynėlės-spintelės (Gediminas Akstinas).


Gedimino Akstino kūrybos paroda „Noriu namo“ Pamėnkalnio galerijoje vyks iki balandžio 29 d. Parodos lankymas – nemokamas.


Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga.


Parodos plakato ir anotacijos dizainas: Gabija Nedzinskaitė.


Parodos teksto autorė: Elena Narbutaitė.


Parodos rengėjai dėkoja Gediminui G. Akstinui ir Gerdai Paliušytei.

bottom of page