top of page
Ieškoti

Justino Vaitiekūno kūrybos paroda „Auksinis laikas. Albedo“


Gruodžio 10 d., penktadienį, 17.30 val. Pamėnkalnio galerijoje (Pamėnkalnio g. 1, Vilnius) atidaroma tapytojo Justino Vaitiekūno kūrybos paroda „Auksinis laikas. Albedo.

Parodoje eksponuojama virš šimto kūrinių, apimančių laikotarpį nuo 1984 metų iki šių dienų. Permąstydamas praėjusio laiko sąvoką, autorius kiek ironiškai jį vadina auksiniu, tačiau, anot jo, tai buvęs puikus laikas tapybai, lipdybai, rašymui, architektūros projektams, mąstymui, maldai, darbui ir meilei.

Parodos ekspozicija taip pat pasižymi raiškos turtingumu: autorius čia pristato ne tik savo tapybą, bet ir vitražo, keramikos, fotografijos kūrinius, piešinius iš tęstinio Facebook vaizdų ciklo „Modernusis panteistas“. Kai kurie darbai rodomi pirmąjį kartą. Tik nedaugelis jų sukurti menininko studijoje – daugiausia tai kūriniai iš kelionių, neretai jiems būdingas dienoraštinis pobūdis.

Justino Vaitiekūno kūrybos paroda „Auksinis laikas. Albedo“ Pamėnkalnio galerijoje vyks iki 2022 m. sausio 4 d. Parodos lankymas – nemokamas.

Rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga.

Pamėnkalnio galerijos informacija 8 677 83551 | dsg@dsgalerija.lt

bottom of page