top of page
Ieškoti

Kęstučio Lanausko skulptūrinių objektų paroda „Metų sandūroje“




Gruodžio 17 d. 14 val. Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus galerijoje „Drobė“ atidaroma skulptoriaus Kęstučio Lanausko personalinė darbų paroda „Metų sandūroje“.


Skulptoriaus K. Lanausko personalinė paroda „Metų sandūroje“ skirta artėjančiam šventiniam laikotarpiui bei menininko neseniai praėjusiam jubiliejui. Joje augalo ir įvairių medžiagų jungtys kuria žaismingas, meditatyvias, rimtas ar netikėtas prasmes. Pats menininkas į parodą žvelgia kaip į žaidimą, kuriame objektai kuriami panaudojant skirtingas dėliones. Apjungdamas naujas ir rastas medžiagas, augalus ir negyvus elementus, naujai sukurtus ir keliolika metų brandintus sumanymus, K. Lanauskas reflektuoja augimo, virsmo, kitimo idėjas.



Ši paroda – tai galimybė pažvelgti į menininko gyvenimą per kūrinius, kuriuose atsiskleis kūrybos evoliucija ir skatins domėtis temomis, kurias autorius tyrinėja. Jo darbų spektras – nuo akmens skulptūrų, medžio iki ledo parodo menininko gebėjimą prisitaikyti prie skirtingų sąlygų ir iššūkių, su kuriais susiduria skulptorius dirbdamas su įvairiomis medžiagomis ir taip sukuria nelauktą įspūdį ir reikšmę.


Parodos atidarymas: gruodžio 17 d. 14 val., meno galerijoje „Drobė“, Drobės g. 62-308


Paroda vyks iki: 2024 m. sausio 12 d.

bottom of page