top of page
Ieškoti

Klaipėdos galerijoje – klaipėdiečių dailininkų tapybos paroda „Dedikacija Klaipėdai“


Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus Klaipėdos galerijoje (Bažnyčių g. 6) nuo vasario 7 d. (antradienio) eksponuojama klaipėdiečių dailininkų tapybos paroda „Dedikacija Klaipėdai“, skirta Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečiui. Vasario 18 d. (kitą šeštadienį) 13 val. kviečiame į susitikimo su autoriais popietę ir edukacinę ekskursiją po parodą.


2022 metų pabaigoje Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus galerijoje atidaryta paroda sužavėjo ne vieną miestelėną ir miesto svečią, o nuo šiol ją išvysti jau galima ir miesto širdyje – senamiestyje įsikūrusioje Klaipėdos galerijoje. Pasak parodos koordinatorės Birutės Skaisgirienės, Klaipėdos krašto menininkų kūryba yra unikali ir išskirtinė – tapytojų kūriniuose plėtojama Mažosios Lietuvos istorijos tema, skleidžiasi senosios uostamiesčio architektūros bei pajūrio gamtos motyvai.

Sakoma, kad klaipėdiečiai iš tikrųjų kitokie – jų plaukuose daugiau vėjo, batuose smėlio, o širdyse bangų mūšos… Daugelis nustemba sužinoję, kad Klaipėda yra seniausias Lietuvos miestas, senesnis net už sostinę. Parodoje pasiūlomos ne tik simbolinės šaltos jūros bangos gūsiai menininkų kūryboje, bet ir savotiškos tik Klaipėdos miestui būdingų atspalvių ir temų variacijos. Vandenį pakeliantis vėjas ir bangų judesiai atspindi būsenas, kurias parodoje identifikuojame įvairialypėje ir daugiaprasmėje menininkų kūryboje. Ne veltui menotyrininkai apibūdindami svarbius pokyčius ir poslinkius dailės istorijoje, naujas mąstymo kryptis, naudoja su vandeniu susijusius terminus: srovė, banga, štilis, inkaras, etc.


Parodoje savo kūrinius pristato klaipėdiečiai tapytojai: Juozas Vosylius, Ernestas Žvaigždinas, Tatjana Simanaitienė, Dalia Čistovaitė, Dalia Kirkutienė, Simas Žaltauskas, Arvydas Karvelis, Antanas Garjonas, Edvardas Malinauskas, Algirdas Vadoklis, Virginijus Viningas, Danas Andriulionis, Irmina Viningienė, Angelina Banytė, Augustė Santockytė, Daiva Dašenkovienė, Liudvikas Natalevičius, Petras Lukošius, Tadas Dromantas, Roma Kačinskaitė, Augustinas Virgilijus Burba, Jolanta Vitkutė, Roma Kačinskaitė, Henrikas Šurkus, Dalia Skridailaitė, Liuda Liaudanskaitė, Saulė Želnytė, Irina Novokreščionova.


Kuratoriai – Juozas Vosylius ir Ernestas Žvaigždinas

Koordinatorė – Birutė Skaisgirienė


Rėmėjai:

Klaipėdos miesto savivaldybė

Lietuvos kultūros taryba


Naujas galerijos darbo laikas: II–V – 11:00–18:00, VI – 12:00–16:00


Paroda vyks iki vasario 18 d.

bottom of page