top of page
Ieškoti

Klaipėdos galerijoje – jungtinė panevėžiečių menininkų paroda „V-5“


© Tomas Rudokas

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus Klaipėdos galerijoje (Bažnyčių g. 6) kovo 30 d. (ketvirtadienį) 17.30 val. atidaroma jungtinė panevėžiečių menininkų paroda „V-5“.


Sekdami sėkmingo 2020 m. ir 2022 m. miestų apsikeitimo parodomis pavyzdžiu, tęsiame šią kūrybinę draugystę ir bendradarbiavimą tarp Klaipėdos bei Panevėžio menininkų. Jau trečioji Panevėžio menininkų paroda įsikuria Klaipėdos galerijoje, o netrukus Panevėžio meno mylėtojai galės išvysti klaipėdiečių dailininkų ekspoziciją „Galerijoje XX“. Šis, jau mažąja tradicija tapęs, meno projektas skatina labai skirtingas vizualiojo meno scenas turinčius miestus geriau pažinti vienas kito unikalius menininkus ir jų kūrinius. Parodų ciklas ne tik tęsia sėkmingą menininkų bendradarbiavimą tarp Klaipėdos ir Panevėžio, bet ir tampa puikiu pavyzdžiu kitiems Lietuvos miestams, kaip bendra kūryba ir kultūrinis dialogas gali praturtinti vietinių meno laukų įvairovę, plečiant jų geografinį mastą ir pristatant naujus menininkus bei jų darbus plačiajai visuomenei.


Šiais metais Klaipėdos galerijoje vyksiančioje parodoje „V-5“ nuspręsta žiūrovus supažindinti su panevėžiečių vyrų kūryba. „V-5“ – tai aktyviai kuriantys ir miestą reprezentuojantys tapytojai Artūras Stančikas, Darius Misiūnas, Sigitas Laurinavičius, Tomas Rudokas bei skulptorius Vytautas Tallat- Kelpša. Žiūrovai parodoje galės pamatyti Vytauto Tallat – Kelpšos mažosios bronzos plastikos kūrinius bei keturių tapytojų tapybos darbų kolekciją, kurią sudaro „pikselinės“, abstrakčios geometrinės tapybos kūriniai (Sigitas Laurinavičius, Tomas Rudokas), „nuodėgulių“ tapyba (Darius Misiūnas) bei abstraktūs tapytojo Artūro Stančiko kūrybiniai ieškojimai. Paroda „V-5“ yra puiki proga pamatyti, kaip skirtingi stiliai, technikos ir temos sujungiamos į vieną harmoningą ir įsimintiną vizualinį potyrį.


Kuratorius – Tomas Rudokas.


Rėmėjai: Klaipėdos miesto savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba.


Galerijos darbo laikas: II–V – 11:00–18:00, VI – 12:00–16:00


Paroda vyks iki balandžio 29 d.

bottom of page