top of page
Ieškoti

Kristinos Čivilytės personalinė tapybos paroda „Gyvastis“


© Kristina Čivilytė, Ritmai

2023 m. balandžio 11 - gegužės 2 d. Lietuvos dailininkų sąjungos ekspozicijų erdvėje (Vokiečių g. 4, Vilnius) eksponuojama menininkės Kristinos Čivilytės paroda „Gyvastis“.


Parodoje pristatoma paveikslų kolekcija, specialia technologija, naudojant vašką ant drobės, natūralias medžiagas. Kūryboje svarbūs ritmai, dinamika, atsikartojimai, ciklai, nuolatinis judėjimas. Iškyla tobulos bičių mikrovisuomenės aplinka. Kyla mintys apie sistemas, ryšius, gamtos poveikį žmogaus jausenai ir jo vaizduotei. Juk ir šiuolaikiniame pasaulyje vienos sistemos įtakoja kitas, yra susijusios, kuria ir yra kuriančios, sąveikaujančios. Nėra griežtų ribų tarp gyvūnų ir augalų, gyvosios ir negyvosios gamtos. Žmogus yra tik biocentrinės sistemos dalis, bet ne valdovas. Tai ekologinis mąstymas, kurio centras – gyvybė apskritai. Gyvybės ratas, ritmai, išnyrantys iš tamsos į šviesą. Mūsų aplinka sudaryta iš dalelių. Tai ypač svarbu šių laikų pasaulėvaizdyje, kai ieškoma kažko pastovaus ir amžino. Paroda meno keliu susieja praeitį ir dabartį, šaknis ir civilizaciją, saulę ir muziką, medžių ritmus ir žmonių visuomenės gyvenimą.


Apie Kristiną Čivilytę


Kristina Čivilytė (g. 1977, Kaunas) – tapytoja. 2021 m. įgijo tapybos magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje. Nuo 2013 m. dalyvauja parodinėje veikloje, meno pleneruose, surengė virš 20 personalinių parodų ir dalyvavo virš 30 jungtinių parodų. 2018 m. lapkritį dalyvavo tarptautiniame menininkų simpoziume Pilanyje, Indijoje, 2019 m.- jungtinėje parodoje Atėnuose, Graikijoje, 2022 m. rugsėjį - tarptautinėje akvarelės bienalėje „Baltijos tiltai“. Nuo 2021 m. LDS tapybos sekcijos narė.


Paroda veiks iki gegužės 2 d. Paveikslus galima įsigyti.



Paroda yra Lietuvos dailininkų sąjungos kūrybinės programos dalis.

Organizacijos veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

bottom of page