top of page
Ieškoti

Lena Chvičija | „Langai“



Balandžio 19 d., penktadienį, 18 val. Lietuvos dailininkų sąjungos projektų erdvėje (Vokiečių g. 2, Vilnius) atidaroma Lenos Chvičijos tapybos paroda „Langai“.


Lenos Chvičijos tapyba išsiskiria paveikslais, kurių iš pirmo žvilgsnio ramios faktūros sugeba sukurti vizualinį gylį ir trečią matmenį, nors jie ir neturi aiškių realaus pasaulio užuominų. Svarbu paminėti, kad net jos visiškai abstrakčiuose darbuose galima jausti prasmingą turinį – tai tarsi autorės išgyventų įspūdžių ir nuotaikų pasąmoniniai atspindžiai.


„Mėgstu klaidžioti po tamsų miestą ir neskubėdama žvilgčioti pro apšviestų patalpų langus-ekranus: galima įžvelgti bent jau lubų aukštį, interjero fragmentus, gyventojų figūras ar šešėlius. Kartais balkonuose ar atviruose languose siluetai su cigaretėmis ar akiniais rankose teisinasi ar ginčijasi, kartais siluetai pasižymi ypatingu taktiliškumu, leidžiančiu įsivaizduoti šių užuominų raidą”, – pasakoja autorė.


L. Chvičija nuosekliai tapo ir nuo 2008-ųjų kasmet rengia personalines parodas Lietuvoje ir užsienyje: Nyderlanduose, Lenkijoje, Serbijoje, Bulgarijoje, Egipte, Moldovoje, Belgijoje ir kt.


2020 m. autorė VDA įgijo Molbertinės tapybos restauravimo magistro laipsnį, 2004 m. VPU – Dailės didaktikos magristro laipsnį. 2002 m. VPU baigė Dailės ir technologijų bakalauro studijas.


Paroda veiks iki gegužės 6 d.



LDS informacija


bottom of page