top of page
Ieškoti

Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos moksleivių grafikos ir skulptūros paroda „12:16“


Sausio 14 d., penktadienį, 17 val. LDS galerija „Arka“ kviečia į parodos „12:16“ atidarymą, kurioje pristatoma 16-os jaunųjų kūrėjų, šiemet baigsiančių Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą, kūryba. Grupinę grafikos ir skulptūros parodą kuruoja parodos dalyviams dėstančios menininkės Ugnė Žilytė ir Marija Šnipaitė bei menotyrininkė Rita Mikučionytė.


Apibūdindama jaunųjų skulptorių kolekciją Marija Šnipaitė pastebi, kad „[v]ieni linkę kalbėti per formą, medžiagiškumą, objektų atpažįstamumą. Kiti kūriniais atsiduria už „įprastos“ skulptūros sampratos. Stebint tai, kaip mokiniai ieško atspirties taškų, gvildena, realizuoja idėjas, vis aplankydavo mintis, kad jų procesas labai savarankiškas ir atsakingas.“


Grafikė Ugnė Žilytė, kalbėdama apie parodą, svarsto, kad „[p]aklausta, kokia Lietuvos grafikos ateitis, dar visai neseniai būčiau nežinojusi, ką atsakyti. Matyt, jauniausios kartos grafikams nelengva lygiuotis į mūsų ryškiausius grafikos meistrus. Tačiau <...> su pasididžiavimu žvelgdama į šią estampų kolekciją parodoje, galiu tarti, kad auga talentingų grafikų karta“.


Menotyrininkė Rūta Mikučionytė parodą reziumuoja kaip pokalbį „<...> apie laiką, virsmą, kismą, vaikščiojimą ratais ir ... tylą. <…> ekspozicijoje išryškėja ne tik meninių sumanymų įvairovė, dėmesys profesiniams dalykams, bet ir atsiveria didžiulis parodos dalyvių kūrybos potencialas”.

Parodoje dalyvauja: Liepa Budėnaitė, Tomas Kavarskas, Gabija Končiūtė, Patricia Kožekina, Ūla Norvilaitė, Mark Radlinskas, Modesta Radzevičiūtė, Tėja Sidaravičiūtė, Ugnė Smilga Aliukaitė, Roberta Alksnytė, Aronas Balčiūnas, Rapolas Grinčelaitis, Sofija Juozapaitytė, Saulius Liaškovas, Simas Novikas ir Naglis Kranauskas.


Paroda galerijoje „Arka“ veiks iki sausio 29 d. Tai yra galerijos edukacinės programos, kurią finansuoja Lietuvos dailininkų sąjunga ir Lietuvos kultūros taryba, dalis. Dalyvavimui atidarymo renginyje būtinas GP.

bottom of page