top of page
Ieškoti

Paroda „Under the Surface“ Suomijoje


© Agnė Jonkutė

LDS galerija „Arka“ bendradarbiaudama su Helsinkio dailininkų bei Estijos tapytojų sąjungomis, birželio 1 d., HAA galerijoje Suomenlinna saloje (Suomenlinna C1, 00190 Helsinki, Suomija), atidaro parodą „Under the Surface“.


Paroda skirta Baltijos jūros kaip jungiančio ir telkiančio, ekologinius iššūkius patiriančio ir gyvybę generuojančio paviršiaus aktualizavimui. Ekspozicija kalba apie nematomus ryšius, aplinkas, kurios ne tik mus supa, bet ir yra atsakingos už įvairių rūšių bendrabūvį. Baltijos jūra čia permąstoma ne tik kaip terpė ar buveinė, bet ir kaip tam tikra demarkacijos linija, kaip atminties ir skirtingų aplink ją gyvenančių žmonių patirčių saugotoja. Žmogaus pasąmonė čia prilyginama jūrai, kuri po savo tykiu paviršiumi per ilgą laiką akumuliuoja daugybę skirtingų vyksmų ir pokyčių, neišvengiamai darančių įtaką mūsų ekosistemai.


Parodoje pristatomi 16 menininkų iš trijų šalių, kurių atradimai kyla iš skirtingų seklumų ir gylių, pasitelkiamų per įvairias meno rūšis.


Ši paroda – tai įžanga į Lietuvos, Estijos ir Suomijos menininkus telkiantį ilgalaikį projektą.


Pristatomi menininkai: Ilai Elias Lehto, Kirsi Kivivirta, Marjukka Korhonen, Siina Levonoja, Tiia Matikainen (Suomija), Liisi Eelmaa, Elis Saareväli, Angela Soop, Edgar Tedresaar, Alar Tuul (Estija), Eglė Ganda Bogdanienė ir Jolanta Vazalinskienė, Patricija Gilytė, Agnė Jonkutė, Julija Pociūtė, Lolita Tučinskaitė (Lietuva).


Parodos kuratorės: : Satu Kalliokuusi, Eeva Muona, Tiiu Rebane ir Evelina Januškaitė.


Paroda rengiama bendradarbiaujant su John Nurminen Foundation, kuris dėmesį telkia į Baltijos jūros išsaugojimo ir aktualizavimo aspektus. Projektas yra Art Fair Suomi Goes Galleries festivalio dalis, kuris apjungia 28 dalyvaujančias galerijas iš 12-os Suomijos vietovių ir pasiūlo specialią programą birželio 6-18 dienomis.


Paroda „Under the Surface“ HAA galerijoje, Suomenlinna saloje, veiks iki liepos 1 d.

Comments


bottom of page