top of page
Ieškoti

„Slaptosios piešiančiųjų draugijos“ 10-oji piešinių paroda

Balandžio 27 d., trečiadienį, 17 val. Lietuvos dailininkų sąjųngos parodų erdvėje (Vokiečių g. 4, Vilnius) atidaroma Slaptosios piešiančiųjų draugijos 10-oji piešinių paroda.


Prieš daugiau kaip 20 metų grupė profesionalių menininkų susibūrė bendrai veiklai - piešti žmogų iš natūros. Taip atsirado slaptoji piešėjų draugija, tik tuo metu ji neturėjo jokio pavadinimo. Tai buvo savo gebėjimų tobulinimo veikla, paremta pragmatiniu paskaičiavimu: kuo daugiau piešėjų, tuo mažiau pinigų kiekvienam teks sumokėti už modelį...


Po dešimties metų tokios neviešintos veiklos kūrėjai surengė pirmąją parodą, kurią juokais pavadino „Slaptosios piešiančiųjų draugijos piešinių paroda“. Pavadinimas „prilipo“, ir dabar, skaičiuojant 22-uosius veiklos metus, draugija yra žinoma, bei turi savo reiklių, bet ištikimų žiūrovų ratą.


Šioje parodoje eksponuojami 2021–2022 metais sukurti darbai. Tai autoriniai piešiniai, skirtingi savo stilistika, techniką, požiūriu į natūrą ir meną plačiąja prasme. Dalyviai turi skirtingą motyvaciją ir tikslą, tačiau visus juos jungia meilė piešiniui ir piešimo procesui.


Paroda veiks iki gegužės 24 d.


LDS informacija

bottom of page