top of page
Ieškoti

VDA Kauno fakulteto studentų performansai. NERIMAS




Gruodžio 14 d. (ketvirtadienį), 17 val. galerijoje „Meno parkas“ (Rotušės a. 27) vyks Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto studentų performansų vieša peržiūra. Kviečiame apsilankyti!

 

Dalyviai:

VDA KF Tapybos ir Dizaino katedrų 4 k. studentai.

 

Gyvai:

Giedrė Mačiulaitytė

Matilda Kalvaitytė

Alvydė Pečiulaitytė

Herkus Kuisys

Giedrė Kučinskaitė

Natas Darulis

Ieva Jančauskaitė

Gabija Pranckevičiūtė

Neda Riabkaitė

Gustas Černiauskas

 

Videodarbai:

Evelina Andrikaitytė

Pijus Firsunin

Klaidas Paškevičius

Deimantė Petkevičiūtė

Benjaminas Ančeris

 

Lektorė ir kuratorė: Vaida Tamoševičiūtė

 

Rudens semestre teoriškai bei praktiškai tyrinėjome veiksmo meną. Dirbome su pagrindiniais performanso elementais – kūnu, erdve ir laiku. Studentai ieškojo sau aktualių temų ir kėlė asmeninius iššūkius. Kokie klausimai, labiausiai rūpi, labiausiai skauda dabar gyvenančiam ir kuriančiam jaunam žmogui?


Nors už kampo šventės ir visas miestas mirga girliandomis ir papuošimais, šviečia lemputės ir skamba Kalėdinės dainos, studentų darbai persmelkti  kiek kitokia nuotaika. Pristatysime skirtingų temų įvairaus formato kūrinius, kuriuos vienija bendras vardiklis – NERIMAS.


Geltonas susitraukęs megstukas, raudono skysčio srovės.. sukamės savo asmeniniuose ratuose, brėžiame apsaugines linijas, išgyvename netektis, grėsmę, spaudimą, vienatvę, kovojame su kompleksais, beprasmybe, užsidarome ir vėl atsiveriame, rizikuojame. Visgi ieškom šviesos, empatijos, meilės. Meilės..meilės..kalbam burtažodžius, o gal šaukiam keiksmažodžius, ar bandome juoktis, net jei vidus verkia.


15 itin jautrių kūrinių. 15 jaunų žmonių atsivėrimų atiduodamų žiūrovų akims ir ausims. Čia ir dabar, nerimo persmelktoje realybėje.

 

Įspėjimas: Renginyje galimi vaizdai bei necenzūrinė leksika netinkami vaikams ir itin jautriems žmonėms. Nepilnamečiai įleidžiami su tėvų leidimu.

 


Commentaires


bottom of page