top of page
Ieškoti

Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos dėstytojų, studentų ir alumnų piešinių paroda RYŠYS

Birželio 9 d., ketvirtadienį, Lietuvos dailininkų sąjųngos parodų erdvėje (Vokiečių g. 4, Vilnius), be atidaromojo renginio pradeda veikti Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos dėstytojų, studentų ir alumnų piešinių paroda RYŠYS.


Šioje parodoje eksponuojami dėstytojų, studentų ir alumnų piešiniai.


Jungianti šios parodos grandis yra tai, jog visi parodos dalyviai yra susiję tarpusavio ryšiu - yra mokytojai ir mokiniai. Vieni jau žinomi menininkai, kiti ką tik baigę studijas, o dar kiti tik pirmakursiai. Bet visus juos vienija meilė piešimui, dėmesys šiai lyg ir pagalbinei bet iš tikro labai įdomiai meno šakai. Piešimas yra labai individuali ir jautri kiekvieno menininko kūrybos dalis. Būtent jis padeda dailininkui tobulėti, nepamesti gyvo ryšio su realybe, lavinti ir ranką ir akį.


Mokytojas ir mokinys taip pat yra labai svarbi meninio proceso, jo augimo, pačios kultūros dalis. Mes sekame savo mokytojais, mokomės iš jų ne tik profesijos paslapčių, bet ir elgesio, etikos, vertybių įprasminimo, suvokimo kas yra svarbu gyvenime. Tačiau ir mokytojas mokosi iš savo mokinio. Mes mokomės vieni iš kitų ir esame dėkingi tam bendrumo jausmui, kuris kyla iš tikro ryšio. Tik taip formuojasi kultūra, kai mes reflektuojame savo mokytojų mintis, patirtį ir perduodame visa tai savo mokiniams.


Parodą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba


Paroda veiks iki birželio 28 d.


LDS informacija

bottom of page