top of page
Ieškoti

ŠILTAS | ŠALTAS | ŠVIESUS | TAMSUS


Gruodžio 17 d., penktadienį, 18.00 val. Dailininkų sąjungos galerijoje (Vokiečių g. 2, Vilnius) atidaroma grupinė šiuolaikinės tapybos paroda ŠILTAS | ŠALTAS | ŠVIESUS | TAMSUS


Parodos rengėjas: Lietuvos dailininkų sąjunga


Kuratorius: Linas Liandzbergis


Parodos autoriai: Kipras Černiauskas, Konstantinas Gaitanži, Audrius Gražys, Bronius Gražys, Vidmantas Jusionis, Linas Liandzbergis, Indra Marcinkevičienė, Vilmantas Marcinkevičius, Meda Norbutaitė, Martynas Pekarskas, Monika Radžiūnaitė, Arūnė Tornau, Vytautas Vasiliūnas.


Parodoje darbus pristato kelioms kartoms atstovaujantys autoriai – pripažinti, žinomi Lietuvos tapytojai bei kylantys jaunieji kūrėjai. Skirtinga ir šių menininkų kūrybos raiška bei meninės kalbos būdai – nuo realizmo, popmeno iki ekspresionizmo ir abstrakcijos. Vis dėlto, galima pastebėti ir parodos autorius vienijantį bruožą – tai polinkis į didelio formato kūrybą ir aktualus, skvarbus žvilgsnis į žmogiškąsias patirtis bei būsenas.

Paroda sumanyta veikiau kaip spontaniškas, gyvas bendraminčių sambūris, nei kurią vieną temą ar koncepciją atspindintis pasakojimas. Ekspozicija konstruojama kaip nedidelis, bet daugiabalsis choras, palydintis metus, komentuojantis prieštaringą dabarties laiką, kuris, kaip ir pats gyvenimas – šaltas ir šiltas, tamsus ir šviesus.

Paroda „Šiltas-Šaltas-Šviesus-Tamsus“ Dailininkų sąjungos galerijoje vyks iki 2022 m. sausio 9 d.

Parodos lankymas nemokamas, lankytojai įleidžiami tik su apsaugine veido kauke. Dalyvavimas atidarymo renginyje – tik su vakcinacijos pasu ar jam prilygintu dokumentu.


Galerijos darbo laikas:

II-V 10-18, VI 10-16.

Parodą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga



LDS informacija

bottom of page