top of page
Ieškoti

AUKCIONAS BALTARUSIJOS POLITINIAMS KALINIAMS PAREMTI / JAU ŠIANDIEN!



KVIEČIAME DALYVAUTI AUKCIONE (nuotoliniu būdu arba gyvai) BALTARUSIJOS POLITINIAMS KALINIAMS PAREMTI


Aukciono šūkis:

Už jūsų ir mūsų laisvę!


Lukašenkos režimas tęsia nuožmią kovą prieš laisvės siekiančius Baltarusijos žmones. Šiuo metu Baltarusijoje vien oficialiai skaičiuojama per 900 politinių kalinių, tarp jų - demokratinės opozicijos atstovai, žurnalistai, žmogaus teisių gynėjai ir laisvės siekiantys žmonės, nepabūgę režimo. Suimti baltarusiai kalinami ypač sunkiomis sąlygomis, siekiant palaužti jų ryžtą ir valią priešintis ir taip įbauginant kitus. Jie netenka darbo ir pajamų, kartu su šeimomis patiria įvairiapusius persekiojimus.


Padėkime kovojantiems už laisvę išgyventi kalinimą ir persekiojimus. Siekdami paremti Baltarusijos politinius kalinius ir jų šeimas bei tiesiogiai perduoti taip reikiamą finansinę paramą, Lietuvos dailininkų sąjunga ir Europos Parlamento nario Petro Auštrevičiaus biuras maloniai kviečia Jus dalyvauti meno kūrinių aukcione, kurio metu surinktų lėšų dalis bus skiriama organizacijai, besirūpinančiai Baltarusijos politiniais kaliniais bei jų šeimomis.

Meno kūriniai


Visi aukcionui pateikti darbai ČIA


Aukciono data:

2021 m. gruodžio 9 d. 18:00-20:00 val.


Vieta:

Dailininkų sąjungos galerija, Vokiečių g. 2, Vilnius 01130

Renginio metu bus galimybė įsigyti kūrinius prisijungiant nuotoliniu būdu.


Kaip dalyvauti nuotoliniu būdu?

Renginio metu dalyviai galės virtualiai dalyvauti aukcione ir įsigyti kūrinius naudodami Blue Jeans programą, siūlant savo kainas žinutėmis (chat).

Šiuo būdu norintys įsigyti kūrinius dalyviai, kviečiami:


1. Užpildyti registracijos formą: https://forms.gle/uR8wjD22gzBz4zpi6


2. Atlikti 50 EUR depozitinį pavedimą į Aukciono sąskaitą žemiau esančiais rekvizitais. Depozitas privalo būti gautas iki š.m. gruodžio 7 d. 23:59 (Lietuvos laiku). Kūrinį įsigijusiems dalyviams depozitas bus įskaitytas į įsigyto kūrinio kainą. Dalyviams aukcione kūrinio neįsigijusiems, arba įsigijusiems už mažesnę kainą, visa suma ar kainos skirtumas bus sugrąžinti per 5 d.d. po aukciono pabaigos. Svarbu: depozitas turi būti daromas iš tos pačios banko sąskaitos ir to paties fizinio ar juridinio asmens vardu, iš kurios bus atliekamas mokėjimas už įsigytą kūrinį.

Informacija pavedimui:

Gavėjas: VšĮ „Dailininkų sąjungos galerija“

Specialioji aukciono sąskaita: LT68 7044 0901 0256 0416

Bankas: SEB BANKAS

Suma: 50 EUR Paskirtis: Depozitas dalyvavimui aukcione


3. Iki gruodžio 9 d. 13 val. Visiems užsiregistravusiems ir pavedimą atlikusiems dalyviams bus atsiųstas registracijos patvirtinimas, prisijungimo prie aukciono nuoroda ir dalyvio numeris.


4. Vakaro metu vyks gyva aukciono transliacija Blue jeans programoje. Pradinių kainų pristatymas ir statymų kėlimas vyks žinutėmis; darbai bus pristatomi pagal LDS svetainėje nurodytą numeraciją, tad visus dalyvius kviečiame iš anksto išsirinkti ir įsidėmėti norimo įsigyti paveikslo numerį.


5. Aukciono dalyviai prisijungti prie Blue jeans programos, varde nurodydami savo dalyvio numerį,turi ne vėliau kaip 15 minučių iki aukciono pradžios, t.y. 17.45. Organizatoriai neatsako dėl galimų techninių kliūčių ar, jei dėl dalyvio kaltės, neįmanoma identifikuoti dalyvio numerio ar siūlomos sumos.


6. Su darbą įsigijusiais asmenimis dėl apmokėjimo ir kūrinio perdavimo aukciono organizatoriai susisieks per 5 d.d. nuo Aukciono pabaigos registracijos anketoje nurodytais kontaktais. Įsigytą kūrinį bus galima atsiimti Galerijoje (Vokiečių g.2, Vilnius). Pageidaujantiems gauti kūrinį paštu arba per kurjerį, siuntimo ir pristatymo išlaidas turės apmokėti gavėjas. Darant pavedimą iš užsienio banko, banko išlaidas taip pat apmoka pirkėjas.


Registracija dalyvaujantiems gyvai

Vietų skaičius renginyje ribotas. Pirmenybė bus teikiama iš anksto užsiregistravusiems dalyviams.



Norintiems įsigyti kūrinį, būtina su savimi turėti asmens dokumentą, siekiant patvirtinti asmens tapatybę


Dalyvavimas renginyje – tik su Galimybių pasu arba jam prilygintu dokumentu.


Organizatoriai:

Europos Parlamento nario Petro Auštrevičiaus biuras (Renew Europe politinė grupė) ir Lietuvos dailininkų sąjunga


Renginio globėjai:

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Baltarusijos demokratinės opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja


Paramos naudojimas ir perdavimas

Nuo kiekvieno parduoto meno kūrinio 70 proc. sumos, atskaičius mokesčius, bus paaukota organizacijai, remiančiai Baltarusijos politinius kalinius ir jų šeimas. Kūrinio autoriui už darbą bus atlyginama skiriant iki 30 proc. nuo parduoto darbo.

bottom of page