top of page
Ieškoti

UFNA

Nenuspėjamos ateitys / Unpredictable futures

Trienalė

Menas. Dizainas. Tyrimai


1st international Art Triennial Unpredictable futures / 1–oji tarptautinė meno trienalėNenuspėjamos ateitys (UFNA)



1-oji tarptautinė meno trienalė Unpredictable futures / Nenuspėjamos ateitys – vizijų ir tyrimų projektas, atsiliepiantis į kosmoso ir antropoceno epochos aktualijas, prognozuojantis gyvenimą už Žemės ribų. Projektas įgyvendinamas Molėtų mieste ir apylinkėse, kurios jau prieš keletą dešimtmečių Lietuvos mokslininkų ir menininkų dėka tapo vizualinių, pragmatinių, prognostinių, ontologinių ir kitų ryšių su kosmosu vieta. Į klausimą, koks bus ateities pasaulis, atsakymo ieškos 1–oji tarptautinė meno trienalė Unpredictable futures / Nenuspėjamos ateitys (UFNA).


Medžiagų ir kūnų sąveikos, kosmoso šviesos ir garsai, alfa, beta ir kitokios dalelės, juodųjų skylių, gravitacijos ir kitos kosmoso patirtys įsikūnys artefaktuose. Tradicinių ir tarpdisciplininių medijų pagalba trienalės dalyviai iš įvairių pasaulio šalių pristatys savo kūrinius, identifikuodami santykį su kosmosu, savo ir kitais kūnais, ieškodami inovatyvių medžiagų ir technologijų ar net pasitelkdami mįslingą X (12) matmenį.


Trienalėje pristatomi 60 menininkų iš Danijos, Irano, Kanados, Lietuvos, Naujosios Zelandijos, Pakistano, Švedijos, Šveicarijos, Vokietijos, kūriniai, dizaino objektai ir meniniai tyrimai.


Parodos trukmė: nuo 2021 m. liepos 2 d. iki 2021 m. spalio 4 d.

Atidarymas: liepos 2 d. 17.00


bottom of page