top of page
Ieškoti

Aurelija Kairytė-Smolianskienė | ŽEMĖ, KUR KARO NEBUS


Maloniai kviečiame kovo 10 d., 10 val., (Aušros g. 22, Utenoje) į dailininkės Aurelijos Kairytės-Smolianskienės tapybos darbų parodos ŽEMĖ, KUR KARO NEBUS atidarymą, skirtą Kovo 11-ąjai paminėti.


Atidaryme saksofonu gros Aina Bivainytė, Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos abiturientė.


Kiekvieno žmogaus viduje egzistuoja vieta, kurioje niekas nežūsta, nesipyksta, nekyla pandemijos bangų, nebūna pavojingų nusikaltėlių ir smurto šeimoje.


Kartą ant vieno buto sienos pastebėjau užrašą: „Gyvenimas yra tai, kas atsitinka, kai jūs negalite užmigti." TAI ŽEMĖ, KUR KARO NEBUS.


Socialiniai tinklai bei žiniasklaidos priemonės pastaruoju metu tiražuoja nerimą. Nesmagu gyventi baimėje, todėl ne vienas netgi ištrina savo socialinių tinklų paskyras, neskaito naujienų, nežiūri televizijos laidų. Medicininės kaukės, karantinas, izoliacija, uždarymai, pabėgėlių antplūdis ir dar – KARAS. Ar gera būti įsitempus? Policijos pareigūnų kasdienybėje įtampos ir taip nemaža – atsakingas darbas reikalauja staigios reakcijos ir greitų sprendimų. Visgi net ir tie, kurie saugo piliečių ramybę, nežino, kas bus rytoj – kokių gaus užduočių, gal ir vėl tikrins įvažiavimus į miestus ar šukuos pakeles ieškodami dingusiųjų, o gal būt teks ginti TĖVYNĘ? Tačiau kiekvieno žmogaus viduje egzistuoja vieta, kurioje niekas nežūsta, nesipyksta, nekyla pandemijos bangų, nebūna pavojingų nusikaltėlių ir smurto šeimoje. Kartą ant vieno buto sienos pastebėjau užrašą: „Gyvenimas yra tai, kas atsitinka, kai jūs negalite užmigti.“ TAI ŽEMĖ, KUR KARO NEBUS. Fantazijos žemė, kurioje laikas bėga taip, kaip jūs norite.


Aurelija Kairytė-Smolianskienė



Paroda vyks:

2022.03.02 – 2022.05.02

I-V nuo 8 val. iki 16 val.

Aušros g. 22, Utena.

Telefonas pasiteirauti: 8 611 46833



Dailininkė Aurelija Kairytė-Smolianskienė Vilniaus dailės akademijoje baigė magistrantūros bei bakalauro studijų programas. 2021 m. tapo Lietuvos dailininkų sąjungos nare, įgijo meno kūrėjo statusą. Ji kuria skirtingomis priemonėmis – lieja akvareles, tapo aliejiniais dažais. A. Kairytės-Smolianskienės kūrinių yra įsigiję užsienio šalių meno kolekcininkai. Darbų yra Didžiojoje Britanijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Rumunijoje, Tailande, Vokietijoje.

Dailininkė gyvena bei dirba Utenos rajone.

bottom of page