top of page
Ieškoti

Geismo mašina / Parodos atidarymas ar paroda?


Birželio 1 d. (ketvirtadienį) 18 val. Vilniuje, Lietuvos dailininkų sąjungos projektų erdvėje (Vokiečių g. 2.) atidaroma VDA vizualinių komunikacijų dizaino magistrantų Elenos Kanarskaitės ir Juliaus Blažio parodos.


Abiejų kūrėjų darbuose skirtingomis prizmėmis perteikiama manipuliatyvumo ir simuliacijos tema.

Elenos Kanarskaitė savo magistriniame darbe nagrinėjanti socialinio individualumo sunykimo aspektą pristatys interaktyvią instaliaciją GEISMO MAŠINA. Instaliacijose tikslas parodyti sintetinio bendravimo ir išvaizdos modelių absurdiškumą romantiniuose santykiuose ir pažinčių programėlėse. Taip perteikiamas žmonių susvetimėjimo ir socialinio individualumo vienas iš sunykimo aspektų. Kuriama iliuzija ir dirbtinumas santykiuose, dažnu atveju neturinčiuose nustatytų rėmų ar taisyklių, subjektas lieka nežinantis, kokiuose santykiuose randasi. Formuojamos naujos komunikacinės ir etikos taisyklės.

KODĖL TU NESIŠYPSAI? JEI ŠYPSOTUMEISI SULAUKTUM DAUGIAU DĖMESIO.


Julius Blažys magistriniame darbe gilinasi į neurodizaino taikymo interneto svetainėse etiškumo problemą. Objektas MNPLT atspindi tyrimo eigoje nagrinėtas problemas.


Objekto tikslas – ironiškai perteikti virtualaus pasaulio siunčiamą manipuliatyvią žinutę: žmogus kviečiamas dalyvauti veiksmo sūkuryje, tačiau mainais privalo atiduoti asmeninę informaciją. Žiūrovas įsitraukdamas į mygtuko paspaudimą kas kartą tampa dalyviu ir statistikos dalimi. Objektas MNPLT ekspozicijos dalyvių klausia: Ar tokia manipuliacija yra etiška vartotojo atžvilgiu?


Parodos veiks iki birželio 9 d.

bottom of page