top of page
Ieškoti

Ievos Pachomovos keramikos darbų paroda „Ciklas“


Gegužės 27 d., penktadienį, 17 val., Šv. Jono gatvės galerijoje atidaryta jaunosios menininkės Ievos Pachomovos keramikos darbų paroda „Ciklas“.


Kūrinys „Ciklas“ - tai keramikos instaliacija sudaryta iš šešių akmenį imituojančių formų, dekoruotų antglazūros technika sukurtais piešiniai. Piešiniuose vaizduojami siužetai ir veikėjai - tai aliuzija į metų rate besikartojančias šventes ir jų ritualus.


Ciklas - nei pradžios, nei pabaigos neturinti transformacinė įvykių seka, kurioje vykstantys virsmai sudaro kanoninę sistemą, pagrįstą pasikartojančiais procesais. Gamtos virsmų ciklas, riedantis ratu, tiesiogiai sąveikauja su žmogaus gyvenimo ratais, besisukančiais iš naujo ir iš naujo. Keliaujant per metų laikus ir juos žyminčius ritualus, tuo pačiu keliaujama ir savo vidiniais ratais, ciklais, kurie kartojasi, tačiau skleidžiasi skirtingomis formomis. Meilė, skausmas, prisirišimas, ilgesys, džiaugsmas, pyktis - tai mūsų sielų santykio su išoriniu pasauliu išdavos su kuriomis mokomės harmonizuotis visais savo gyvenimo etapais - nuo pirmos iki paskutinės savo Saulės. Šios kelionės metu atliekame asmeninius ritualus, kurių pagalba bandome įprasminti įvairias mus kamuojančias emocijas ir jausmus. Mes rašome, tapome, bėgame, žaidžiame, mylimės ir gimdome, tuokiamės ir skiriamės, meldžiamės ir šokame. Žmogus ir gamta - tai tarsi vienas prieš kitą stovintys veidrodžiai, prasidedantys ir pasibaigiantys vienas kito atspindžiuose. Anot menininkės: „Savo darbe kuriu metų rato vaizdinį, kviečiantį dalyvauti nesibaigiančių gamtos ir žmogaus virsmų karuselėje, kurios pagrindas - ciklinis senojo Pasaulio laikas.“


Ieva Pachomova - Vilniaus dailės akademijos keramikos studentė pristatanti savo pirmąją personalinę parodą. Parodoje eksponuojamas baigiamojo bakalauro studijų darbas „Ciklas“ tyrineja amžinybės ir joje besikartojančių procesų temą remiantis baltų mitologijos vaizdiniais, ritualais, simboliais. Darbas kurtas molio objektus dekoruojant antglazūros technika išgautais piešiniais.


Parodos atidarymas gegužės 27 d. 17 val.

Kviečiame apsilankyti!


Paroda veiks iki birželio 10d.

Parodos lankymas- nemokamas.

Comments


bottom of page