top of page
Ieškoti

Knygos NESUŽVĖRĖKIME SU GYVŪNAIS pristatymas


Knygos pristatymas: žvėrys aplink mus ir mumyse – pasakos vaikams, suaugusiems vaikams ir suvaikėjusiems suaugusiesiems

Gruodžio 2 d. (penktadienį), 19 val., Vilniaus meno erdvė „GODÒ galerija“ kviečia į pasakų knygos „NESUŽVĖRĖKIME SU GYVŪNAIS“ pristatymą. Tai pasakos, kuriose tiek vaikai, tiek suaugusieji žvelgs į pasakų herojus savaip. Vaikai skaitys linksmus pasakojimus apie mielus ir nemielus žvėrelius, o suaugusieji atras paralelių su nūdiena, visuomenės įpročiais ir papročiais, gvildens egzistencinius sužmogėjusių žvėrių ir sužvėrėjusių žmonių klausimus. Vienoje iš pasakų – kiškio ir zuikio akistata. Kuris gi iš jų tikras? Atomazga žvėriška.

Šmaikščiai ir žaismingai parašytose pasakose skaitytojas pasiners ne tik į gyvūnėlių gyvenimo peripetijas, bet ir į savo vidinių žvėrių pasaulį. „Knygą skaityti gali tėvai vaikams, vaikai tėvams, seneliai anūkams arba vieni patys sau – visi deriniai įmanomi. Ir visai nesvarbu, kiek metų būtų – treji, trisdešimt treji ar šimtas treji. Nuobodu nebus niekam“, – šypsosi knygos autorius Dainius Sabaliauskas, verslininkas, vertėjas ir žurnalistas.


Akį traukia spalvingos knygos iliustracijos, slepiančios visą puokštę prasmių. Tai meno kūriniai – ranka tapyti paveikslai. Jie ne tik iliustruoja, bet ir išplečia pasakų horizontus pakylėdami į naują meninį lygmenį. Iliustracijų autorė – žinoma dailininkė, grafikė Evelina Paukštytė.


„Jutau žvėrišką pilnatvę iliustruodama šias pasakas... Oi, kiek daug žvėrių čia sutikau – ir švelnių, ir dygliuotų, galiausiai bepiešdama vos vienu iš jų nepavirtau“, – prisipažįsta menininkė.


Per knygos pristatymą meno galerijoje bus eksponuojamos ir originalios knygos iliustracijos – paveikslai. Svečiai galės pasivaišinti vieno iš pasakų herojų ežiuko tortu su varlytėmis, atsigaivinti vandeniu iš pelkės.


Renginys nemokamas.

Galerijos adresas: Malūnų g. 6A, Vilnius.

Susiję įrašai

Rodyti viską
bottom of page