top of page
Ieškoti

Lietuvos menininkai, susivienykime ir padėkime taip, kaip mokame geriausiai!


Lietuvos menininkai, susivienykime ir padėkime taip, kaip mokame geriausiai!


Mieli Lietuvos dailininkų sąjungos nariai,

telkdama meno bendruomenę burtis paramos Ukrainai iniciatyvoms, LDS kviečia ir toliau siųsti savo kūrinius paramos Ukrainai akcijai. Visas akcijos metu gautas lėšas Lietuvos dailininkų vardu skirsime Ukrainai (atskaičiavus siuntimo ir bankines išlaidas).


Kviečiame padovanoti paramos tikslais meno kūrinius (tapyba, grafika, keramika, mažoji plastika, fotografija, tekstilė ir kt.). Siųskite kokybiškas jūsų dovanojamo darbo fotografijas el. paštu: lietuvosdailininkusajunga@gmail.com. Kartu su kūrinio nuotrauka parašykite darbo pavadinimą, matmenis, techniką, sukūrimo metus bei įvardinkite kūrinio kainą. Kūrinių fotografijos bus įkeltos į svetainę: www.artkiosk.net ir Facebook paskyrą.


Žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose skleisime kūrinių vaizdus, skatindami žmones pirkti meno kūrinius Ukrainai paremti. Kviečiame ir jus, mūsų bendruomenės nariai, aktyviai viešinti LDS ArtKiosk platformoje vykstančią darbų pardavimo/paramos akciją.


Jei Jūsų kūrinys bus nupirktas, jus apie tai informuosime, prašydami kūrinį per 2 dienas nuo pardavimo pristatyti į Lietuvos dailininkų sąjungą (Vokiečių g. 4, Vilnius).


Taip pat kviečiami jus dalintis su mumis savo iniciatyvomis ir galimais pagalbos Ukrainai scenarijais.


Šiuo metu LDS palaiko ryšį su Ukrainos muziejais, galerijomis ir menininkais. Tarpininkaujame Ukrainos meno asociacijoms tarptautiniame IAA tinkle. Paviešinome informaciją, kad Palangos dailininkų namuose galime apgyvendinti iki 115 karo pabėgėlių iš Ukrainos, pasisiūlėme vesti neformalaus dailės ugdymo pamokas karo pabėgėlių vaikams. Dėkojame LDS karikatūristams, atsiuntusiems į LDS savo karikatūros žanro kūrinius, pašiepiančius karą ir Rusijos agresiją. Būna situacijų, kuomet humoras ir satyra tampa mūsų rapyra.


Tekstilininkus kviečiame prisijungti prie kamufliažinių tinklų pynimo Vilniaus dailės akademijos hole Malūnų g. 5.

Išlikime ramūs, vieningi, kūrybingi ir stiprūs – visi kartu ir už vieną – LAISVĘ.

Comments


bottom of page