top of page
Ieškoti

Martynos Jan piešinių ir tapybos paroda „Ar sunku būti jaunam?“


Lapkričio 11 d., penktadienį, 17 val. LDS galerijoje S_IN (Aušros al. 41, Šiauliai) atidaroma menininkės Martynos Jan piešinių ir tapybos paroda „Ar sunku būti jaunam?“.


Paroda veiks iki gruodžio 3 d.


Kurdama vieną iš savo darbų, uždaviau procesą stebinčiai instagramo auditorijai klausimą, ar sunku, jų manymu, būti jaunam. Atsakymai pasiskirstė beveik po lygiai, bet didesnei daugumai atrodė, kad jaunystė vis tik ganėtinai lengvas laikotarpis. Nuo to laiko negaliu nustoti apie tai galvojusi.


Yra tokia teorija, kad žmogaus gyvenimą galima suskirstyti į etapus. Kiekviename etape įgyjami gebėjimai, kuriuos pasitelkdamas žmogus turi pateisinti aplinkos jam iškeltus socialinius lūkesčius. Jeigu žioplinėsi, ir neįgysi tam tikro gebėjimo ar neišpildysi pateiktų lūkesčių, sekantis etapas, natūralu, eisis sunkiau. Čia visai kaip kompiuterinis žaidimas – jei susimovei ankstesniame lygyje, vargu, ar lengvai pereisi vėlesnį. Tai ir galvoju, kaip gali būti lengva, kai kiekvieną dieną tavęs tykoja nauji iššūkiai, naujos pamokos, pokyčiai ir įvairūs kiti dar nematyti dalykai? O jeigu jie ne visai teigiami? Kaip išgyventi jaunystę nuolatinėje euforijoje, jei viską patiri pirmą kartą?


Martyna Jan – jaunosios kartos menininkė. Baigė taikomosios grafikos magistrą Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultete, studijavo mokyklos pedagogiką Vilniaus universitete. Domisi mada, populiariąja kultūra ir tuo, kaip šiandien gyvena jaunimas.


Galerijos S_IN informacija

bottom of page