top of page
Ieškoti

VAIZDAI, ŽYMĖS ir ĮBRĖŽIMAI


2023 m. gegužės 16 d., antradienį, 18 val. Business Stadium Gallery (Šeimyniškių 19 B., Vilnius) atidaroma grupinė šiuolaikinio meno paroda VAIZDAI, ŽYMĖS ir ĮBRĖŽIMAI.


Tai atminties ir dabarties interpretacija per artefaktus ir pamatytą aplinką - suskaidžius užfiksuotus vaizdus ir kuriant naujus tikrovės žemėlapius, kuriuose susipina išgyventos ar susapnuotos patirtys. Šios patirtys tarsi filtras spalvina dabartinės situacijos suvokimą. Prisiminimų forma jos lieka sąmonėje, nevalingų reakcijų - pasąmonėje, vaizdų, garsų, tekstų nuotrupomis virtualioje erdvėje, soc. medijų kanaluose. Siekdami kurti naujas patirtis arba perinterpretuoti savo praeitį turime leisti sau naujai tai išgyventi. Vienas iš tokių būdų - kurti vaizdus, žymes ir įbrėžimus materijoje, atrasti naujus vaizdus, žymes ir įbrėžimus pasąmonėje. Šie seniai išgyventi, bet naujai užfiksuoti vaizdai reikalingi tam, kad galėtume sukurti naujas patirtis ar žemėlapius, susieti mūsų praeities patirtis su dabartine patirtimi. Tokie žemėlapiai ar alteruotos patirtys gali būti pagrįsti ne tik tikrove, bet ir mūsų fantazija ar svajonėmis. Tad galime sukurti savo pasaulį išorėje kūrybos pavidalu ir vidinį, pripildytą saugia savastimi, kad galėtume suprasti, su kuo susiduriame ne kaip neišvengiama duotybe, bet ir kaip erdve, kurioje turime galios rinktis poziciją.


Paroda VAIZDAI, ŽYMĖS ir ĮBRĖŽIMAI - tai vizualūs vidinių kelionių artefaktai, kurie galimai taps kažkieno kito naujų patirčių fragmentais.



Parodos partneris HANNER


Paroda veiks iki 2023 m. birželio 24 d.


LDS informacija

bottom of page